چند برش از کتاب " آب را گل نکنیم "
برش اول : نظر امام صادق (ع) در مورد دشنام
گاهی عده ای در مساجد و مجالس ، شروع می کنند به لعن کردن خلفا آن هم با ذکر نام آنها .
ببینیم نظر امام صادق (ع) در مورد مردی که چنین می کرد چیست ؟
در تفسیر صافی ذیل آیه 108 سوره انعام به نقل کتاب اعتقادات شیخ صدوق آمده است که مردی نزد امام صادق (ع) رفت.
گفت : إنّا نَرى فی المسجد رجلاً یعلن بسبّ أعدائکم ویسبّهم .( براستی که ما در مسجد مردی را می بینیم که دشمنان شما را علنی سبّ می کند)
فقال : ما له ، لَعَنَهُ الله تعرّض بنا ، قال الله : ("وَلاَ تَسُبُّواْ الَّذِینَ یَدْعُونَ مِن دُونِ اللّهِ فَیَسُبُّواْ اللّهَ عَدْوًا بِغَیْرِ عِلْمٍ...)
حضرت(غ)در جوابش فرمودند : او را چه شده ؟ خدا او را لعنت کند که او با کارش به ما تعرّض کرده است. خدا می فرماید : معبودهای مشرکان را دشنام نگویید، چون ممکن است که آنها هم از روی جهل ، خدا را که معبود شماست.
برش دوم : وحدت یعنی ؟
منظور از وحدت دنیای اسلام یکی شدن عقاید و مذاهب اسلامی نیست بلکه مقصود، دوری از درگیری است.
مقصود از وحدت ، توجه به دشمن مشترک است.
زیرا تنها راه مقابله با دشمنان اسلام، وحدت و یکپارچگی امت اسلامی است.
مقصود از وحدت، تحریک نکردن است. باید اصول خودمان را داشته باشیم و دیگران را تحریک نکنیم. اگر دیگران را به واکنش وادار کنیم، عواقبش متوجه خودمان و شیعیان دیگر است.
برش سوم : وحدت اسلامی از دیدگاه آیت الله وحید خراسانی
« هر کس شهادت به وحدانیت خداوند متعال و رسالت خاتم الانبیاء(ص)، بدهد مسلمان است، و جان و عرض (آبرو) و مال او مانند جان و عرض و مال کسی که پیرو مذهب جعفری میباشد، محترم است. وظیفه شرعی شما آن است که با گوینده شهادتین هر چند شما را کافر بداند به حسن معاشرت رفتار کنید، و اگر آنها با شما به ناحق رفتار کردند، شما از صراط مستقیم و عدل منحرف نشوید.
حتی اگر کسی از آنان مریض شد به عیادت او بروید. اگر از دنیا رفت به تشییع جنازه او حاضر شوید. اگر حاجتی به شما داشت او را برآورید و به حکم خدا تسلیم باشید که فرمود: «وَلا یَجْرِمَنَّکُم شَنَئَانُ قَوْمٍ عَلی اَلّا تَعْدِلُوا إعُدِلُوا هُوَ اَقْرَبُ لِلتَّقْوی» دشمنی با گروه دیگر وادارتان نکند که عدالت نورزید، عدالت ورزید که به تقوی نزدیکتر است.
و به فرمان خداوند متعال عمل کنید که فرمود: «ولاتَقُولُوا لِمَنْ اَلْقی اِلَیْکُمْ السَّلامَ لَسْتَ مُؤمِنا؛ و به کسی که اظهار اسلام میکند نگویید مسلمان نیستی.»
|
برش چهارم :خاطرهای از مرحوم آیت الله بهجت
بهار سال 1373، بنده (زهیر توکلی)و پدرم (آقای احمد توکلی) و آقای مهندس محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش دولت نهم، به محضر مرحوم آیت الله بهجت مشرف شدیم. پدرم از ایشان پرسید: بنده در دانشگاه ناتینگهام انگلستان درس میخوانم. آنجا دانشجویان عرب که همه سنی هستند، از دانشگاه، فضایی برای اقامهی نماز جماعت خواستهاند و دانشگاه نیز جایی را به آنها اختصاص داده است. بنده نماز اول وقت را پشت سر آنان به جماعت میخوانم. آیا اعاده نماز واجب است؟
مرحوم آیتالله بهجت فرمودند: « نه تنها اعاده نماز واجب نیست، بلکه نماز خواندن پشت سر آنها، ثوابش از شمشیر زدن در رکاب رسول خدا (ص)در صف اول جنگ احد بیشتر است.»
سپس بعد از مکثی افزودند: «اگر ما شیعیان و امامانمان اینگونه عمل نمیکردیم، پنج شیعه آن روز اکنون صد و پنجاه میلیون شیعه نبود.»
خدا قوت